Британски оръжия и военни превозни средства  може да се произвеждат

...
Британски оръжия и военни превозни средства  може да се произвеждат
Коментари Харесай

Украйна може да произвежда британски оръдия

Британски оръжия и военни транспортни средства  може да се създават в Украйна по лиценз, което ще понижи зависимостта на страната от доставките на оръжие от западните съдружници, заяви през днешния ден в. " Телеграф ".

Според вестникът ръководителите на английската отбранителна индустрия са са пътували до Киев, с цел да обсъдят проекти за основаване на взаимни предприятия за произвеждане на оръжия и транспортни средства на локално равнище.

Производители от други европейски страни също са били в с Украйна, написа вестникът, като цитира един от ръководителите, който споделя, че има конкуренция за слагане на Англия " отпред на опашката ".

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пътува до Лондон и Париж в сряда, с цел да моли за повече западни оръжия, в това число съвременни изтребители и тежки оръжия с огромен обхват на деяние, които биха помогнали на страната му за отбиване на съветската инвазия, напомня Ройтерс.

Британският министър председател Риши Сунак му сподели, че " нищо не е изключено ", когато става въпрос за доставяне на Украйна със самолети за битка с Русия, откакто разгласи проект за започване на образование украински водачи да летят на изтребители по стандартите на НАТО.

Западните страни обаче към този момент се въздържат да дават самолети или оръжия, които могат да нанасят удари надълбоко в Русия.

В отговор осведомителна организация ТАСС цитира посолството на Русия във Англия, което предизвести, че всяка доставка на английски изтребители за Украйна ще има съществени военни и политически последствия.

Всяко взаимно дружество сред производител на отбранителни артикули и Украйна евентуално ще се нуждае от утвърждението на английското държавно управление, а сходен ход ще провокира още по-голямо неодобрение в Москва, написа " Телеграф ".

Ройтерс показва, че и пресслужбата на Сунак на " Даунинг стрийт " №10, и министерството на защитата са отказали да разясняват въпроса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР